Αγοράζω ή φτιάχνω το κιτ επιβίωσης;

Είναι σημαντικό να διαθέτουμε ένα κιτ επιβίωσης που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ένα έκτακτο συμβάν που θα προκύψει σε μια εξόρμηση μας στην εξοχή ή ακόμη και μέσα στην πόλη. Υπάρχουν στην αγορά αρκετά έτοιμα κιτ που διαθέτουν διάφορα εργαλεία που όμως δεν έχουμε επιλέξει εμείς. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα να το φτιάξουμε μόνοι μας σύμφωνα με τις δικές μας επιλογές.

Ένα έτοιμο κιτ έχει το πλεονέκτημα ότι το έχουν φτιάξει να καλύπτει τις περισσότερες από τις βασικές ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν σε μια κατάσταση επιβίωσης. Συνήθως με την οργάνωση τους έχει ασχοληθεί κάποιος ειδικός πιθανών με καλύτερη γνώση από τον μέσο άνθρωπο σε θέματα επιβίωσης. Εμείς στην συνέχεια καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που θα βρούμε σε αυτό με τις οποίες γνώσεις διαθέτουμε.

Από την άλλη εάν το κιτ επιβίωσης το φτιάξουμε εμείς από το μηδέν είναι σίγουρο ότι θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις δικές μας δεξιότητες. Όλα τα εργαλεία θα τα έχουμε επιλέξει εμείς, σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια. Θα είναι εργαλεία που γνωρίζουμε πως λειτουργούν και άρα μπορούμε να τα χειριστούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Καταλήγοντας, είναι προτιμότερο να φτιάξουμε μόνοι μας το δικό μας κιτ το οποίο θα το βελτιώνουμε σταδιακά βήμα βήμα με σημαντικότερο όφελος ότι θα είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες. Εν αντιθέσει με μια έτοιμη λύση που θα είναι φτιαγμένη να εξυπηρετεί τον μέσο συνηθισμένο χρήστη.