Φορητός σταθμός ενέργειας

Ένα σημαντικό εμπόδιο για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι η έλλειψη θα ηλεκτρικής ενέργειας. Χωρίς αυτή ένας μεγάλος αριθμός εργασιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς όλα σχεδόν τα εργαλεία μας είναι ηλεκτρικά. Μια συσκευή που θα μας εξασφαλίσει παροχή ρεύματος όπου τη χρειαστούμε είναι πολύτιμη σε κάθε περίπτωση, είτε αυτή είναι το κάμπινγκ, είτε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο φορητός σταθμός ενέργειας έρχεται να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό με τον καλύτερο τρόπο. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με τα κατάλληλα ηλιακά πάνελ μπορούμε να εξασφαλίσουμε απεριόριστη παροχή ενέργειας. Μια πλήρη φόρτιση επιτυγχάνεται με 3 έως 5 ώρες ηλιοφάνειας.

Εκτός από τα ηλιακά πάνελ μπορούμε να τον φορτίσουμε με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου και με τον κλασικό τρόπο από την πρίζα της οικίας μας αν βιαζόμαστε.

Όλα τα είδη σταθμών ενέργειας διαθέτουν μια ή περισσότερες πρίζες για 220V για να τροφοδοτήσουμε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή καθώς και θύρες USB για το κινητό ή το tablet. Μερικοί σταθμοί υποστηρίζουν και πρίζα αναπτήρα 12V αυτή που υπάρχει στα αυτοκίνητα.

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία μοντέλων με τις τιμές να διαμορφώνονται ανάλογα με την εκάστοτε ενεργειακή χωρητικότητα της συσκευής.