Γαλέτα: Μια τροφή μακράς διαρκείας

Η γαλέτα είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να συντηρηθούν για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα στρατιωτικά σώματα σε όλο τον κόσμο την έχουν εντάξει στα πακέτα έτοιμης τροφής λόγω της μεγάλης της διαρκειας. Επίσης, θεωρείτε ιδανικό υποκατάστατο του ψωμιού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της γαλέτας είναι ότι μπορούμε να την παρασκευάσουμε εύκολα και χωρίς πολλά υλικά.

Η παραδοσιακή συνταγή είναι πολύ απλή:

4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
4 κουταλιές του γλυκού αλάτι

Αφού αναμίξουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε την ζύμη σε μερίδες και τους δίνουμε σχήμα τετραγώνου με πάχος περίπου ένα εκατοστό. Με ένα πιρούνι κάνουμε πολλές τρύπες στην ζύμη ώστε να ψηθεί καλύτερα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Οι γαλέτες είναι αρκετά σκληρές και δύσκολα μπορούμε να τις μασήσουμε. Αν τις βουτήξουμε όμως στο ρόφημα μας ή στο νερό καταναλώνονται ευκολότερα.

Δεν συνιστώνται για την καθημερινή μας διατροφή, όμως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ως τρόφιμο μεγάλης αντοχής και διαρκειας.