Μπορεί ένα drone να μας βοηθήσει σε μια κατάσταση κρίσης;

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν drones για εναέρια βιντεοσκόπηση ή απλώς για να βιώσουν τη συγκίνηση του να πετάξουν το δικό τους ιπτάμενο όχημα. Όμως ορισμένες από τις λειτουργίες που μπορεί να επιτελέσει ένα drone μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά σε μία κατάσταση κρίσης.

1. Έρευνα και Διάσωση

Τα drones μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε ένα σενάριο έρευνας και διάσωσης. Πρώτον, έχουν μια κάμερα που μπορεί να εποπτεύσει από ψηλά μια μεγάλη περιοχή. Δεύτερον, κάνουν πολύ θόρυβο και μπορεί να ειδοποιήσει το άτομο που αναζητάμε ότι οι διασώστες είναι κοντά.

2. Επικοινωνία

Όπως τα ταχυδρομικά περιστέρια των παλαιότερων εποχών, τα drones μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί αγγελιοφόροι. Αν προσαρμόσουμε ένα μήνυμα πάνω του αυτό μπορεί να το μεταφέρει εκεί που θα το κατευθύνουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί ως εναλλακτική λύση όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας.

3. Εκτίμηση Ζημιών

Μερικές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει μια πλήρης αξιολόγηση μιας καταστροφής. Ένα drone επιταχύνει αυτή τη διαδικασία δίνοντας μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Εφαρμογές, όπως ο έλεγχος υποδομών ή η εποπτεία καλλιεργειών ταιριάζουν απόλυτα στις λειτουργίες των drones.

4. Μεταφορά φαρμάκων

Η ανάγκη άμεσης μεταφοράς φαρμάκων για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού σε δύσβατες περιοχές μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα με ένα drone. Άλλωστε παρόμοιες αποστολές γίνονται σε πολλές χώρες από μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα. Είναι η ιδανική επιλογή και λόγω κόστους αλλά και εξαιτίας έλλειψης διαθέσιμων αεροσκαφών.

5. Εποπτεία και φύλαξη χώρων

Πέρα από το βιντεοσκόπηση των εξωτερικών χώρων ενός κτιρίου ή ενός συγκροτήματος κατοικιών ένα drone μπορεί να λειτουργήσει και αποτρεπτικά. Ο θόρυβος ενός ιπτάμενου οχήματος είναι σίγουρο ότι θα αποθαρρύνει πολλούς επίδοξους διαρρήκτες να επιχειρήσουν στην διάπραξη μίας παράνομης ενέργειας.