Πως θα επιβιώσουμε από επίθεση EMP

Τα τελευταία χρόνια όλο και νεότερες μέθοδοι ολέθρου επινοούνται και είναι έτοιμες να εφαρμοστούν. Μια από αυτές είναι η πυροδότηση μιας πυρηνικής βόμβας σε μεγάλο ύψος που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό EMP. Ένα παλμό, που είναι ικανός να καταστρέψει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και επικοινωνιών μιας ή και περισσοτέρων χωρών.

Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός (ElectroMagnetic Pulse) είναι μια έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή μόνιμη βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα. Έχει υπολογισθεί ότι εάν ένα πυρηνικό όπλο 10 μεγατόνων εκραγεί σε υψόμετρο 200 χιλιομέτρων πάνω από την Ευρώπη μπορεί να προκαλέσει EMP που θα κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη την έκταση της ηπείρου.

Μια τέτοια καταστροφή που θα παραλύσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει και άλλες αλυσιδωτές επιπτώσεις. Είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί η λειτουργία πολλών νοσοκομειακών μονάδων με αποτέλεσμα την ανεπαρκή αντιμετώπιση πολλών επειγόντων περιστατικών.

Τα δίκτυα ύδρευσης σε πολλές περιοχές θα παρουσιάσουν διακοπές στην παροχή του νερού αφού θα σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Επίσης, οι τράπεζες θα σταματήσουν να διεκπεραιώνουν κάθε είδους συναλλαγές. Το ίδιο θα συμβεί και με τα βενζινάδικα καθώς δεν θα λειτουργούν οι αντλίες βενζίνης. Η σύγχρονη κοινωνία όπως την γνωρίζουμε δεν θα υπάρχει πια.

Όλοι αυτοί οι λόγοι καθιστούν μια επίθεση EMP μια από τις πρώτες επιδιώξεις των επιτελείων σε περίπτωση μιας γενικευμένης σύγκρουσης. Η παράλυση και το χάος που θα προκληθεί στα αντίπαλα κράτη την καθιστών ως το ιδανικό πρώτο χτύπημα κατά τις πρώτες στιγμές του πολέμου.

Αν διαθέτουμε ένα απόθεμα σε τρόφιμα και νερό καθώς και χρήματα σε μετρητά θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς και η οικογένεια μας τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η κατάλληλη προετοιμασία για την επιβίωση ακόμα και σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις θα κρίνουν τελικά ποιοι θα τα καταφέρουν και ποιοι όχι.