Πόσιμο νερό από ένα δέντρο

Σε μια κατάσταση επιβίωσης η εύρεση νερού πρέπει να είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει μόνο τρεις μέρες χωρίς αυτό. Μερικές φορές όμως μπορεί να μην είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να υπάρχει κοντά μας άφθονο τρεχούμενο νερό και ίσως χρειαστεί να το αναζητήσουμε στο φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται γύρω μας.

Μια τακτική επιβίωσης που μπορούμε να εφαρμόσουμε γρήγορα χρησιμοποιώντας μια πλαστική σακούλα είναι να τυλίξουμε όσο πιο πολλά κλαδιά με πράσινα φύλλα μπορούμε για να συλλέξουμε την υγρασία από τη βλάστηση. Βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε είναι η σακούλα να είναι διάφανη ώστε να εισέρχεται σε αυτή η ηλιακή ακτινοβολία και να αποφύγουμε τοξικά ή δηλητηριώδη φυτά.

Μια άλλη μέθοδο που είναι και περισσότερο αποδοτική είναι να χρησιμοποιήσουμε τους χυμούς του ίδιου του δέντρου. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία μιας εγκοπής σχήματος V στον κορμό του δέντρου και την τοποθέτηση σε αυτήν ενός λεπτού ραβδιού με σκοπό να ενθαρρύνει το νερό να στάξει στο δοχείο που θα έχουμε δέσει στο κορμό. θα διαπιστώσουμε ότι σύντομα το δοχείο μας θα αρχίσει να γεμίζει σταγόνα σταγόνα με ζωογόνο νερό. Θυμηθείτε όμως πως αυτό το τέχνασμα λειτουργεί μόνο στις αρχές της άνοιξης και αργά το χειμώνα όταν τα εξωτερικά στρώματα είναι γεμάτα με νερό.

Αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε για διασκέδαση καθώς είναι επιβλαβείς για το δέντρο. Ωστόσο σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ίσως φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Όμως για να προστατεύσουμε το δέντρο, καλό είναι να διακόψουμε την αφαίμαξη όταν σταματήσει να στάζει η εγκοπή και στη συνέχεια μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε άλλο δέντρο. Όταν αφαιρέσουμε το ραβδί καλό είναι να καλύψουμε την εγκοπή με λίγο πηλό για να αποτρέψουμε σε επιβλαβή βακτήρια να προκαλέσουν ασθένεια στο τραυματισμένο δέντρο.