Τα πλεονεκτήματα που έχει το γάλα σε σκόνη

Το γάλα και γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης το γάλα είναι ένα από τα προϊόντα που αναμένεται να εξαφανιστούν πρώτα από τα ράφια των Supermarket. Η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να το διατήρηση εκτός ψυγείου είναι το γάλα σε σκόνη.

Το γάλα σε σκόνη διατηρεί όλες τις θρεπτικές ιδιότητες του φρέσκου γάλακτος έχοντας το πλεονέκτημα της πολύ μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και μάλιστα εκτός ψυγείου. Άλλωστε είναι γνωστό πως τόσο το γάλα, όσο και τα προϊόντα του είναι πρώτης τάξεως τροφές για τον άνθρωπο. Προσφέρουν αρκετές θρεπτικές ουσίες όπως είναι οι πρωτεΐνες, τα μέταλλα και οι υδατάνθρακες καθώς επίσης και μεγάλη ποσότητα από ασβέστιο και φώσφορο, που είναι ωφέλιμα για τη δημιουργία του σκελετού και των μυών.

Επιπρόσθετα, ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του γάλακτος σε σκόνη είναι ότι καταλαμβάνει πολύ μικρότερο όγκο και έτσι μπορούμε να αποθηκεύσουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Αν αναμίξουμε 100gr γάλακτος σε σκόνη με ένα λίτρο νερό θα έχουμε ένα λίτρο γάλα. Με το γάλα μπορούμε ακόμα να παρασκευάσουμε τυρί, γιαούρτι καθώς επίσης και βούτυρο.