Τι κάνω για να μην ξεμείνω από μπαταρία στο κινητό

Μια από τις πλέον ενοχλητικές στιγμές είναι όταν ανακαλύψουμε ότι η μπαταρία του κινητού μας έχει αδειάσει. Αν υπάρχει πηγή ρεύματος κοντά μας έχει καλός. Τι κάνουμε όμως αν ξεμείνουμε τη στιγμή που πρέπει να κάνουμε ένα επείγον τηλεφώνημα; Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Δέκα απλοί τρόποι μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό:

1. Περιορίζουμε την χρήση των ενεργοβόρων εφαρμογών. Για να εντοπίσουμε ποιες είναι αυτές δεν έχουμε παρά να πάμε στις ρυθμίσεις της συσκευής για να δούμε για την απόδοση της μπαταρίας. Εκεί αναφέρονται όλες οι εφαρμογές και πόση ενέργεια καταναλώνουν. Έτσι θα ανακαλύψουμε ποιες εφαρμογές φταίνε που ξεμένουμε γρήγορα από μπαταρία.

2. Απενεργοποιούμαι τις λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούμε. Κλείνουμε όσες λειτουργίες δεν μας χρειάζονται. Όπως το Bluetooth, τον εντοπισμό θέσης και τα δεδομένα κινητού. Ακόμη και αν βρίσκονται στο παρασκήνιο αυτές συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια.

3. Περιορίζουμε τα παιχνίδια και τα βίντεο. Τόσο τα παιχνίδια όσο η αναπαραγωγή βίντεο είναι γνωστό ότι καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια σε ένα κινητό. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε αυτές τις υπηρεσίες τόσο θα αδειάζει και η μπαταρία.

4. Φορτίσουμε συχνότερα. Σε αντίθεση με τα παλαιάς τεχνολογίας κινητά που τα αφήναμε να αδειάσουν πλήρως για να κρατήσει η μπαταρία περισσότερο. Τα Smartphone μπορούμε να τα φορτίζουμε συχνότερα και να διατηρούμε έτσι ένα καλό επίπεδο στην ενέργεια της μπαταρίας.

5. Ρυθμίζουμε εμείς την φωτεινότητα. Αν μειώσουμε την φωτεινότητα της οθόνης είναι σίγουρο ότι θα δούμε μεγάλη οικονομία στην ενέργεια του κινητού. Χαμηλώνοντας την ένταση της οθόνης θα αυξήσουμε σημαντικά την διάρκεια της μπαταρίας.

6. Χρησιμοποιούμε λιγότερο τη δόνηση. Η λειτουργία αυτή ρίχνει σημαντικά τα επίπεδα της μπαταρίας και καλό είναι να γίνεται με φειδώ. Οι περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η χρήση της δόνησης λόγω θορύβου στον περιβάλλοντα χώρο είναι συνήθως λίγες.

7. Αλλάζουμε την ρύθμιση της “Εξοικονόμησης μπαταρίας”. Σε όλα τα Smartphone υπάρχει η λειτουργία που έχει σχέση με την εξοικονόμηση της ενέργειας του κινητού. Αλλάζοντας το επίπεδο που ενεργοποιείται αυτή η υπηρεσία μπορούμε να βελτιώσουμε την λειτουργία της μπαταρίας.

8. Χρησιμοποιούμε το WiFi και όχι τα δεδομένα. Η μεταφορά δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι περισσότερο ενεργοβόρα από την λειτουργία του WiFi.

9. Ακούμε μουσική από Hands-Free κι όχι από το ηχείο. Η λειτουργία του ηχείου καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από τα ακουστικά, ειδικά όταν αυξάνουμε την ένταση του ήχου.

10. Χρησιμοποιούμε σκούρα θέματα. Στα κινητά με οθόνες AMOLED το μαύρο φόντο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Αφού όταν τα pixel πρέπει να απεικονίσουν το μαύρο δεν ενεργοποιούν τα LED (μπλε, πράσινο, κόκκινο) που ενσωματώνουν, μειώνοντας σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται.