Ενέργεια ίσον επιβίωση

Ο σύγχρονος άνθρωπος εξαρτά πολλές από τις ανάγκες του από την λειτουργία συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα κινητά τηλέφωνα που εκτός από την επικοινωνία παρέχουν υπηρεσίες αντάξιες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σχεδόν όλα τα smartphone υποστηρίζουν λειτουργία GPS και διαθέτουν πυξίδα.

Ένας άνθρωπος λοιπόν που βγαίνει στη φύση για βόλτα η ελεύθερο camping σε μια κατάσταση ανάγκης πέρα από την δυνατότητα να ζήτηση βοήθεια μέσω του κινητού του τηλεφώνου, μπορεί ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει σήμα να χρησιμοποιήσει άλλες λειτουργίες του smartphone του που θα τον βοηθήσουν να κατευθυνθεί προς μια κατοικημένη περιοχή. Πέρα από την λειτουργία GPS και πυξίδας υπάρχουν μια σειρά από εφαρμογές που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Όπως για παράδειγμα μια εφαρμογή με αναλυτικούς χάρτες που καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια, χωρίς σύνδεση σε κάποιο δίκτυο.

Επίσης, σημαντικός είναι και ο φακός καθώς στη φύση το μόνο φως που υπάρχει είναι αυτό του φεγγαριού και των άστρων και η νύχτα είναι ιδιαίτερα σκοτεινή.

Έτσι λοιπόν για να παραμείνουν ενεργές αυτές οι πολύτιμες συσκευές πρέπει να φροντίσουμε να διαθέτουμε και το απαραίτητο απόθεμα ενέργειας που θα παρατείνει την λειτουργία τους για περισσότερο χρόνο. Ένα πλήρως φορτισμένο powerbank πρέπει να βρίσκετε πάντα στο σακίδιο μας έτοιμο προς χρήση. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε όταν αποφασίσουμε να αγοράσουμε ένα powerbank είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας του. Αυτή μετριέται σε mAh (μιλι-αμπερ-ωρια) που σε γενικές γραμμές σημαίνει όσο περισσότερα τα mAh, τόσο περισσότερες και οι φορτίσεις των συσκευών μας. Ακόμα πρέπει να είναι αδιάβροχο για μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία και το νερό.

Προτιμούνται επίσης, αυτά που διαθέτουν ηλιακό συλλέκτη και μπορούν να φορτίζονται από τον ήλιο.