Δέκα συμβουλές επιβίωσης από τους βετεράνους του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε μια από τις πιο αιματηρές ένοπλες αναμετρήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εξαιτίας της σκληρότητας των μαχών και των αντίξοων συνθηκών, τα διδάγματα επιβίωσης στα οποία κατέληξαν πολλοί βετεράνοι είναι επίκαιρα και πολύτιμα ακόμα και στις ημέρες μας.

1. Αν είσαι καινούργιος στη μάχη παρατήρησε τον τρόπο που κινούνται οι πιο έμπειρη. Σε μια μονάδα που βρίσκετε στην πρώτη γραμμή αυτοί που πεθαίνουν πρώτοι είναι οι νεοσύλλεκτοι καθώς οι βετεράνοι γνωρίζουν να φυλάγονται από τις κακοτοπιές. Είναι κάτι που καμία βασική εκπαίδευση δεν μπορεί να σου προσφέρει.

2. Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά το όπλο. Σκοπεύεις και δεν πυροβολείς στα τυφλά. Επίσης, θα βελτιώσεις θεαματικά την ευστοχία σου αν στήριξης το όπλο σου πριν την βολή. Αν δεν κουβαλάς αρκετά πυρομαχικά δεν σπαταλάς τις βολές σου άσκοπα.

3. Καθαρίζεις το όπλο σου όσο πιο συχνά μπορείς. Είναι σημαντικό το όπλο να είναι πάντα σε ετοιμότητα γιατί μια εμπλοκή ίσως αποβεί μοιραία.

4. Το έδαφος παρέχει την καλύτερη προστασία. Όταν οι σφαίρες πέφτουν δίπλα σου γίνεσαι ένα με το έδαφος. Εάν υπάρχουν χαντάκια οι λακκούβες τα εκμεταλλευόμαστε για καλύτερη προστασία.

5. Μην γίνεσαι ένα με το κοπάδι. Αν όλοι έχουν στριμωχτεί σε ένα όρυγμα καλύτερα να κρατήσεις απόσταση ασφαλείας. Πολλοί άνδρες μαζί γίνονται ευκολότερα στόχος για τον εχθρό.

6. Αν είσαι σε μια ομάδα που κινείται προ μια κατεύθυνση, μην είσαι από αυτούς που προηγούνται προτίμησε να ακολουθήσεις τους υπόλοιπους.

7. Κατά την διάρκεια της μάχης δεν πυροβολούμε από το ίδιο σημείο για αρκετή ώρα. Αργά ή γρήγορα οι εχθροί θα σε εντοπίσουν. Καλύτερο είναι να αλλάζεις θέση μετά από λίγες βολές.

8. Προσπάθησε να πίνεις συχνά νερό στην διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και αν δεν δίψας πρέπει να το κάνεις. Η αφυδάτωση είναι ο πιο ύπουλος εχθρός. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για την τροφή. Ίσως οι συνθήκες δεν σου το επιτρέψουν όταν θα πεινάσεις. Φρόντισε να έχεις πάντα αποθέματα ενέργειας.

9. Μην πυροβολείς προς στόχους που είναι αδύνατο να πετύχεις όπως είναι τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις στόχος σε μια αναμέτρηση που δεν σε συμφέρει.

10. Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά τους αιμοστατικούς επιδέσμους καθώς και τα άλλα υγειονομικά υλικά. Αυτή η γνώση είναι σίγουρο ότι θα σώσει τόσο εσένα αλλά και την ζωή των συμπολεμιστών σου.