Ακραία καιρικά φαινόμενα και χρήση Κλιματικών όπλων

Τα καιρικά φαινόμενα ανάλογα με την ένταση τους είναι ικανά να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε μια χώρα και να επιφέρουν τον θάνατο ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων. Αν κάποιος στρατός μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό τυφώνα, είτε μια ακραία κατάσταση παγετού στο έδαφος του αντιπάλου του τότε μειώνει σημαντικά και τις στρατιωτικές του δυνατότητες.

Τι είναι ένα κλιματικό όπλο;

Είναι το όπλο που έχει σχεδιαστεί για μαζική τεχνητή επίδραση του ανθρώπου στη φύση. Ο ΟΗΕ το 1977 απαγόρευσε την κατασκευή και τις δοκιμές κλιματικών όπλων. Με το ψήφισμα αυτό ουσιαστικά έγινε η παραδοχή της ύπαρξης τους από τις μεγάλες δυνάμεις. Ένα από τα πρώτα κλιματικά ή μετεωρολογικά όπλα χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βιετνάμ. Ο Αμερικανός στρατός χρησιμοποιώντας δραστικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ιωδιούχου αργύρου, κατάφερε να προκαλέσει έντονες καταρρακτώδεις βροχές και τροπικές καταιγίδες που συνέβαλαν στην παράλυση του εχθρικού αντάρτικου κινήματος των Βιετκόνγκ.

Πώς μοιάζει ένα κλιματικό όπλο;

Ρωτώντας τι είναι ένα κλιματικό όπλο, οι άνθρωποι φαντάζονται τεράστιες εγκαταστάσεις και μεγάλες υποδομές. Σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι σωστό, γιατί για να έχουμε επιπτώσεις σε αντικυκλώνες, κυκλώνες και άλλα ατμοσφαιρικά φαινόμενα απαιτείται τεράστιο τεχνικό και ενεργειακό δυναμικό. Το συγκρότημα HAARP, για παράδειγμα, βρίσκεται σε μια έκταση 13 εκταρίων. Η περιοχή καταλαμβάνεται από 180 εκπομπούς υψηλής συχνότητας, που καταναλώνουν περίπου ένα δισεκατομμύριο Watt. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν τεράστιο φούρνο μικροκυμάτων, η ακτινοβολία του οποίου επηρεάζει τον καιρό.

Αναφέρεται ότι οι πρώτες προσπάθειες αλλαγής του καιρού έγιναν στα μέσα του περασμένου αιώνα. Πρώτοι, οι Σοβιετικοί επιστήμονες έμαθαν πώς να διαλύουν την ομίχλη σε 15-20 λεπτά και μετά πώς να αντιμετωπίζουν επικίνδυνα σύννεφα με χαλάζι. Μια φοβερή καταιγίδα μετατρέπονταν σε μια αβλαβή νεροποντή. Λέγεται επίσης, ότι χρήση τεχνολογίας επηρεασμού του καιρού έγινε και μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ. Σοβιετικοί επιστήμονες εμπόδισαν την διασπορά του μεγαλύτερου μέρους των ραδιενεργών νεφών περιορίζοντας την μόλυνση από τα κατάλοιπα του πυρηνικού αντιδραστήρα στα όρια της σημερινής Ουκρανίας.

Το 2005, ο Αμερικανός μετεωρολόγος Σκοτ ​​Στίβενς κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δημιούργησε τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα». Ο τυφώνας υποστήριξε ότι προκλήθηκε από ένα μυστικό όπλο «καιρού» που βασίζεται στην αρχή της ηλεκτρομαγνητικής γεννήτριας. Σύμφωνα με τον Στίβενς, η Ρωσία ανέπτυξε μυστικές εγκαταστάσεις από την εποχή ακόμη της Σοβιετικής Ένωσης που μπορεί να έχουν επιζήμια επίδραση στον καιρό οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτή η είδηση ​​αναπαράχθηκε ευρύτατα και από πολλά Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 η Σοβιετική Ένωση ανέπτυσσε και υπερηφανευόταν για τις τεχνολογίες τροποποίησης του καιρού που άρχισαν να χρησιμοποιούνται εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1976», υποστήριξε ο αμερικανός μετεωρολόγος. Πόσο μακριά είναι αυτό από την αλήθεια; Λίγοι γνωρίζουν.