Δέκα εργαλεία επιβίωσης που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά

Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τεράστιες λίστες με είδη για το σακίδιο επιβίωσης. Ίσως πρέπει να αναζητήσουμε μια διαφορετική αντίληψη για την προετοιμασία που θα βασίζεται περισσότερο στην γνώση και σε πιο απλά και πρακτικά εργαλεία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε δέκα εργαλεία που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά και να εστιάσουμε σε αυτά που καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες.

Επανεξετάζοντας την αναγκαιότητα αυτών των αντικειμένων, μπορούμε να απελευθερώσουμε πολύτιμο χώρο, χρόνο και χρήματα.

1. Φορητό ντους. Ενώ η διατήρηση της προσωπικής υγιεινής είναι απαραίτητη, τα πολυτελή φορητά ντους δεν είναι πρακτικά σε καταστάσεις επιβίωσης. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε τεχνικές εξοικονόμησης νερού και να προσαρμοστούμε στα φυσικά οικοσυστήματα για τη διατήρηση της υγιεινής.

2. Προηγμένα Συστήματα Πλοήγησης. Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου συστήματος πλοήγησης είναι σημαντική, όμως η επένδυση σε συσκευές GPS προηγμένης τεχνολογίας μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Καλύτερα να αποκτήσουμε βασικές δεξιότητες πλοήγησης χρησιμοποιώντας χάρτες, πυξίδες και να μάθουμε να διαβάζουμε τα φυσικά σημάδια ή ορόσημα, τα οποία μπορεί να είναι πιο αξιόπιστα και χρήσιμα σε πρακτικά σενάρια επιβίωσης.

3. Πανάκριβα μαχαίρια επιβίωσης. Ενώ ένα ποιοτικό μαχαίρι είναι απαραίτητο σε οποιαδήποτε κατάσταση επιβίωσης, ένα ακριβό μπορεί να είναι περιττό. Ένα απλό, αξιόπιστο και μέτριας τιμής μαχαίρι θα εξυπηρετήσει τους περισσότερους σκοπούς εξίσου αποτελεσματικά χωρίς να στοιχίζει μια περιουσία.

4. Υψηλής ποιότητας φίλτρα νερού. Υπάρχουν πλέον στην αγορά αξιόπιστα φίλτρα νερού σε προσιτή τιμή. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουμε το «επώνυμο» με τις «σπουδαίες ιδιότητες» που απλά κάνει την ίδια δουλειά με πολυτελή συσκευασία.

5. Ακριβές συσκευασίες MRE. Η αγορά ακριβών, προπαρασκευασμένων τροφίμων επιβίωσης (MRE) μπορεί να μην είναι απαραίτητη για πρακτική προετοιμασία. Αντίθετα, εστιάζουμε στην αποθήκευση ενός εκ περιτροπής αποθέματος μη αλλοιώσιμων τροφίμων από το κανονικό παντοπωλείο. Εξετάζουμε επιλογές χαμηλού κόστους όπως ρύζι, φασόλια, κονσέρβες και είδη μεγάλης διάρκειας που καλύπτουν βασικές διατροφικές ανάγκες.

6. Υψηλής ποιότητας ρούχα επιβίωσης. Τα ποιοτικά ρούχα είναι σημαντικά για την προστασία υπό διάφορες καιρικές συνθήκες. Όμως τα υπερβολικά ακριβά και εξειδικευμένα ρούχα επιβίωσης μπορεί να μην είναι τόσο πολύτιμα όσο τα διαφημίζουν. Καλύτερα να επικεντρωθούμε σε ρούχα που ταιριάζουν στον σωματότυπο μας και χρησιμοποιούμε καθημερινά.

7. Προηγμένα Συστήματα Επικοινωνίας. Τα δίκτυα επικοινωνιών δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Χρησιμότερο είναι να διαθέτουμε πολλές επιλογές επικοινωνίας χαμηλού κόστους, όπως ραδιόφωνο με ενσωματωμένο φορτιστή, το κινητό μας τηλέφωνο και ίσως ένα Walkie Talkie παρά άλλες συσκευές υψηλού κόστους.

8. Μεγάλα κιτ πρώτων βοηθειών. Τα ογκώδη προσυσκευασμένα κιτ πρώτων βοηθειών συχνά περιέχουν πολλά περιττά αντικείμενα. Ας οργανώσουμε οι ίδιοι ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα που θα είναι προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες, χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο.

9. Σακίδιο πλάτης υψηλής χωρητικότητας. Τα υπερβολικά μεγάλα ή μεγάλης χωρητικότητας σακίδια μπορεί να μας παρασύρουν σε υπερβολές ως προς τα αντικείμενα που πρέπει να συσκευάσουμε. Καλύτερα να επιλέξουμε ένα μεσαίου μεγέθους σακίδιο πλάτης που μπορούμε να μεταφέρουμε άνετα για αρκετή ώρα και σε μεγάλη απόσταση.

10. Υπερβολικά μαγειρικά σκεύη. Ενώ μερικά ελαφριά μαγειρικά σκεύη είναι απαραίτητα, η μεταφορά ενός ολόκληρου σετ κουζίνας είναι περιττή. Εστιάζουμε, σε λίγα ανθεκτικά σκεύη που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά όπως ξύλα ή πέτρες που μπορούμε να βρούμε εύκολα στη φύση.