Επιβίωσε τρείς μέρες μέσα σε ναυαγισμένο πλοίο

Όταν μια ομάδα δυτών από την Νότια Αφρική ανέλαβε την ανάσυρση των σωρών ενός ναυαγίου δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα εντοπίσουν μέσα στο κουφάρι του πλοίου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας έναν επιζώντα που κατάφερε να επιβιώσει εκεί για τρεις ολόκληρες ημέρες.

Το πλοίο ανατράπηκε ξαφνικά και ο Χάρισον Οκέιν που ήταν ο μάγειρας του πλοίου βρισκόταν στον χώρο του αποχωρητηρίου. Προσπάθησε να κατευθυνθεί προς την καταπακτή εκτάκτου ανάγκης όμως το σκάφος άρχισε να κατακλύζεται από τα ύδατα και ο Οκέιν κατάφερε να βρει καταφύγιο σε ένα από τα διαμερίσματα του πλοίου που είχε εγκλωβιστεί αέρας και μπορούσε να αναπνεύσει.

Αρχικά, πίστεψε ότι το τέλος του ήταν κοντά και ότι σε λίγο θα γέμιζε ο χώρος με νερό και θα πνιγόταν. Όμως, αυτό δεν έγινε και τα λίγα τετραγωνικά αέρα του επέτρεπαν να επιβιώσει κάτω από το νερό.

Το σκάφος είχε βυθιστεί 20 μίλια μακριά από την ακτή της Νιγηρίας σε βάθος 30 μέτρων. Στην καμπίνα που βρισκόταν ο Οκέιν επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι και δεν υπήρχε ούτε δείγμα τροφής. Το μόνο που βρήκε ήταν λίγα κουτάκια αναψυκτικού που του επέτρεπαν να ενυδατώνει τον οργανισμό του χωρίς να πίνει αλμυρό νερό που θα τον οδηγούσε στην αφυδάτωση.

Σύντομα από την μυρωδιά συνειδητοποίησε ότι στους διπλανούς χώρους σε κοντινή απόσταση βρισκόταν τα σώματα των νεκρών μελών του πληρώματος τα οποία μάλιστα άρχισαν να τρώνε τα ψάρια. Οι ώρες και οι μέρες περνούσαν και πείθονταν ολοένα και περισσότερο ότι σε λίγο θα έφτανε και το δικό του τέλος.

Την τρίτη ημέρα όμως άκουσε χτυπήματα. Ήταν το σφυρί των δυτών που προσπαθούσαν να εισχωρήσουν μέσα στο πλοίο. Κάποια στιγμή είδε και φως, τότε προσπάθησε να πλησιάσει προς τον δύτη που είχε εισέλθει στον χώρο ξαφνιάζοντας τον. Αμέσως, του δόθηκε καταδυτικός εξοπλισμός και χρειάστηκε να παραμείνει δυο ημέρες σε θάλαμο αποσυμπίεσης.

Μετά την απίστευτη περιπέτεια του ορκίστηκε ότι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά στη θάλασσα. Ακόμα και σήμερα πετάγεται στον ύπνο του γιατί αισθάνεται ότι βουλιάζει.

null

Ο Χάρισον Οκέιν όταν τον ανακάλυψε ο δύτης μέσα στο ναυάγιο.