Ηλιακός Φορτιστής

Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα το κινητό μας ή άλλες χρήσιμες συσκευές χωρίς να έχουμε πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χρειαζόμαστε ένα ηλιακό φορτιστεί ο οποίος μετατρέπει το φως του Ήλιου σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το πόσο σημαντική είναι η ενέργεια συνήθως το συνειδητοποιούμε μόνο όταν συμβεί διακοπή ρεύματος και όλες οι συσκευές στο σπίτι έχουν νεκρωθεί. Φανταστείτε πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση αν πάθουμε κάποιο ατύχημα σε μια πεζοπορία μας στο βουνό και διαπιστώσουμε ότι η μπαταρία του κινητού μας έχει εξαντληθεί.

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εκτός των αστικών κέντρων αντιμετωπίζουν αρκετά πρόβλημα επαρκούς κάλυψης και μια τηλεφωνική κλήση για πραγματοποιηθεί ίσως χρειαστεί περισσότερες προσπάθειες τότε αντιλαμβανόμαστε ότι η μεγαλύτερη επάρκεια σε ενέργεια κρίνετε απαραίτητη.

Ένα Power Bank και μερικές έξτρα μπαταρίες για το φακό σίγουρα αυξάνουν το απόθεμα μας σε ενέργεια αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε αυτά γιατί έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας και ένα ηλιακό φορτιστή που μπορεί να προσφέρει απεριόριστη παροχή ενέργειας μιας και που η χώρα μας διαθέτει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Ένας ηλιακός φορτιστής έχει φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ρεύμα. Αυτή στην συνέχεια διοχετεύεται σε μια ή δυο θύρες USB από όπου φορτίζεται το κινητό μας. Έχει ενσωματωμένους και μεταλλικούς κρίκους για να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε στο σακίδιο μας.

Ένα τέτοιο Gadget άλλωστε μπορεί να μας φανεί χρήσιμο οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και στις διακοπές μας.