Ο ισραηλινός επίδεσμος

Μια από τις δυσκολότερες περιπτώσεις αντιμετωπίσεις τραυματισμών είναι η αδυναμία γρήγορης και αποτελεσματικής διακοπής της αιμορραγίας. Ο ισραηλινός επίδεσμος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να χρησιμοποιείτε άμεσα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πληγών και τραυμάτων με δυνητικά θανατηφόρα αιμορραγία.

Είναι ένας επίδεσμος έκτακτης ανάγκης που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ την δεκαετία του 1990 από τον Bernard Bar-Natan. Έκτοτε χρησιμοποιείτε τόσο από τον Ισραηλινό στρατό αλλά και από τους στρατούς αρκετών χωρών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στα πεδία των μαχών καθώς έτσι αντιμετωπίζονται δύσκολες περιπτώσεις τραυματισμών σώζοντας ζωές που θα είχαν χαθεί κατά την μεταφορά στο νοσοκομείο.

Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το φαρμακείο στο σπίτι, το αυτοκίνητο ακόμα και για το προσωπικό φαρμακείο που έχουμε στο σακίδιο μας σε μια εξόρμηση μας στην φύση.

Ο ισραηλινός επίδεσμος είναι ένας ελαστικός επίδεσμος με ένα μη κολλητικό επίθεμα υψηλής απορροφητικότητας ραμμένο εσωτερικά. Διαθέτει μια ενσωματωμένη μπάρα πίεσης, η οποία μας επιτρέπει να ασκήσουμε αποτελεσματική πίεση στο τραύμα, ελέγχοντας την απώλεια αίματος για να προλάβουμε ένα αιμορραγικό σοκ που ίσως προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα μέρη του σώματος ακόμα και στο κεφάλι.

Η εφαρμογή του μπορεί να ολοκληρωθεί σε τέσσερα απλά βήματα:

1. Τοποθετούμε τον επίδεσμο ώστε το επίθεμα που βρίσκετε εσωτερικά να εφάπτεται επάνω στην πληγή ενώ τυλίγουμε το επίδεσμο γύρω από το πληγωμένο άκρο μας.

2. Αφού περάσουμε τον επίδεσμο μέσα από την ράβδο πίεσης σφίγγουμε τον επίδεσμο τραβώντας προς την αντίθετη φορά πιέζοντας τη ράβδο επάνω στην πληγή για να σταματήσουμε την αιμορραγία.

3. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε σφιχτά πλέον προς την αντίθετη φορά πάνω από την μπάρα πίεσης φροντίζοντας να καλύψουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες του επιθέματος.

4. Τέλος ολοκληρώνουμε την διαδικασία ασφαλίζουμε τις άκρες της λαβής ασφαλείας πάνω στον ελαστικό επίδεσμο.