Οκτώ χρήσεις επιβίωσης της δερμάτινης ζώνης

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν μας περνά από το μυαλό ότι μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα εργαλεία επιβίωσης. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η δερμάτινη ζώνη που έχουμε στο παντελόνι μας. Σε μια κατάσταση επιβίωσης τα γρήγορα αντανακλαστικά και η επινοητικότητα ενός ατόμου μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Για τη διάσωση ανθρώπων. Εάν κάποιος άνθρωπος πέσει σε μια τρύπα ή κρέμεται από ένα βάραθρο και δεν έχουμε σκοινί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δερμάτινη ζώνη μας, αν το βάθος δεν είναι μεγάλο. θα βάλουμε την άκρη της ζώνης μέσα από την πόρπη και στη συνέχεια θα την απλώσουμε προς το θύμα. Αν ο άνθρωπος που κινδυνεύει περάσει το χέρι του μέσα από τον βρόχο της ζώνης και τον τραβήξουμε. Το άκρο της ζώνης θα σφίξει στο χέρι του και καθώς αυτός θα κρατά την ζώνη θα μπορέσουμε να τον σηκώσουμε.

Ως τουρνικέ έκτακτης ανάγκης. Μια ζώνη απέχει πολύ από ένα κανονικό τουρνικέ. Ωστόσο, εάν σφίξει καλά, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για να αποφευχθεί μια μεγάλη απώλεια αίματος από ένα σοβαρό τραύμα. Όλα αυτά μέχρι να καταφθάσουν οι διασώστες οι οποίοι θα προσφέρουν και τις πρώτες βοήθειες.

Ως επίδεσμος έκτακτης ανάγκης. Στερεώνουμε τη ζώνη για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο βρόχο και στη συνέχεια την τοποθετούμε πάνω από το κεφάλι του τραυματισμένου ατόμου. Στη συνέχεια, βάζουμε τον τραυματισμένο βραχίονα στον αυτοσχέδιο βρόχο μας και έχουμε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό επίδεσμο.

Για να μεταφέρουμε καυσόξυλα. Παρόμοια με ένα σκοινί η ζώνη μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά καυσόξυλων. Σφίγγουμε τη ζώνη μας γύρω από τα ξύλα που θέλουμε να μεταφέρουμε και κάνουμε την δουλειά μας χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Για να δέσουμε τα τρόφιμα στο δέντρο. Τα άγρια ζώα ψάχνουν πάντα για φαγητό. Μπορεί να μυρίσουν τα τρόφιμα που κουβαλάμε στο κάμπινγκ και να είναι αρκετά απελπισμένα ώστε να προσπαθήσουν να το κλέψουν ή χειρότερα, να μας επιτεθούν. Αντί να έχουμε τα τρόφιμα μαζί μας στην σκηνή καλύτερο είναι να τα τοποθετήσουμε σε μια σχετική απόσταση από εμάς κρεμώντας τα στα σε ένα δέντρο, όπου μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τα φτάσει.

Ως αυτοσχέδιο όπλο. Η ζώνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρόχειρο όπλο. Τυλίγουμε τη ζώνη γύρω από μια πέτρα χρησιμοποιώντας και πάλι την πόρπη και κρατώντας την από την άλλη άκρη μπορούμε να την ταλαντεύσουμε προς τους επιτιθέμενους.

Για να δεθούμε σε ένα δέντρο. Σε ορισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μπορεί να αισθανθούμε ότι ο ύπνος σε ένα δέντρο είναι καλύτερος από τον ύπνο στο έδαφος, είτε γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός παρασίτων ή ακόμα και για λόγους ασφαλείας από τα άγρια ζώα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δεθούμε στο δέντρο με την ζώνη για να μην πέσουμε κατά την διάρκεια του ύπνου.

Για την μεταφορά των ρούχων και του εξοπλισμού μας. Αν δεν έχουμε σακίδιο μαζί μας. Χάρη στην αγκράφα της δερμάτινης ζώνης σας, μπορούμε να ασφαλίσουμε οτιδήποτε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε όλα τα πράγματα μας και να τα τυλίξουμε με κάποιο από τα ρούχα μας όπως ένα πουκάμισο ή ένα παλτό και να τα δέσουμε με την ζώνη. θα δημιουργήσουμε έτσι ένα μπόγο που θα μπορούμε να μεταφέρουμε μόνο με το ένα χέρι.