Το 2008, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ δημοσιεύθηκε ένα άρθρο με τίτλο «Τα οφέλη της παγκόσμιας πείνας». Το άρθρο υποστήριζε ότι ο τερματισμός της πείνας είναι μια «αφελής άποψη» επειδή η πείνα είναι «θεμελιώδης για τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας». Ένας πληθυσμός που υποφέρει από την πείνα είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί και να υποδουλωθεί.
Αρθρογράφος είναι ο καθηγητής πολιτικών επιστημών George Kent, ο οποίος αναφέρει: «Οι άνθρωποι που τρέφονται καλά έχουν καλύτερη ικανότητα για σωματική δραστηριότητα αλλά οι καλά τρεφόμενοι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν μια κουραστική εργασία».
Το άρθρο συνεχίζει: «Για όσους από εμάς βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής κλίμακας, ο τερματισμός της πείνας παγκοσμίως θα ήταν καταστροφή. «Αν δεν υπήρχε πείνα στον κόσμο, ποιός θα όργωνε τα χωράφια; Ποιος θα μάζευε τα λαχανικά; Ποιος θα εργαζόταν στα εργοστάσια λιπαντικών; Ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας;»
Μετά την δημοσίευση του άρθρου υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες που οδήγησαν τον οργανισμό να αποσύρει το άρθρο από το Διαδίκτυο. Η ουσία όμως είναι ότι υπάρχουν νοσηροί εγκέφαλοι στα ανώτερα επίπεδα της εξουσίας που θεωρούν σημαντικότερα τα κέρδη των εταιρειών από την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
Σήμερα, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ως μέρος μιας «νέας φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης». Όμως, για να εφαρμοστεί η «Μεγάλη Επανεκκίνηση», οι πληθυσμοί πρέπει να εξαθλιωθούν, να οδηγηθούν στην πείνα και την απόγνωση. Αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι τα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των λαών.
Υπερεθνικά κέντρα με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή εξαναγκάζουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν «Πράσινες Τεχνολογίες» θέτοντας περιορισμούς και κυρώσεις στα ορυκτά καύσιμα (όχι μόνο λόγω του πολέμου της Ουκρανίας) με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να αυξάνονται συνεχώς, οδηγώντας σε έκρηξη του πληθωρισμού και ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην απόγνωση και την πείνα.
Η παγκόσμια ελίτ γνωρίζει ότι ένας φοβισμένος, απελπισμένος και φτωχός λαός είναι ευκολότερο να ελεγχθεί.
Info