Πως φτιάχνουμε αγκίστρι από ένα φερμουάρ

Σε μια ακραία περίπτωση που θα βρεθούμε χωρίς εργαλεία σε μια ερημική τοποθεσία. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας, με δημιουργικό τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ότι διαθέτουμε εκείνη την στιγμή προκειμένου να βρούμε τροφή και να καταφέρουμε να επιβιώσουμε.

Μετά την δημιουργία καταφυγίου και την εξεύρεση νερού η πλέον σημαντική προτεραιότητα σε μια κατάσταση επιβίωσης είναι η αναζήτηση τροφής. Στην περίπτωση τώρα που δεν έχουμε κανένα εργαλείο στην διάθεση μας, μια έξυπνη λύση είναι να φτιάξουμε εργαλεία με αντικείμενα που κουβαλάμε πάνω μας δίνοντας τους διαφορετικές δυνατότητες.

Αν για παράδειγμα στο σημείο που βρισκόμαστε υπάρχει σε κοντινή απόσταση ποτάμι ή λίμνη ιδιαίτερα χρήσιμο θα ήταν να διαθέταμε ένα αγκίστρι. Καθώς με αυτό και με λίγη υπομονή μπορούμε να ψαρέψουμε ορισμένα ψάρια για τροφή.

Μπορούμε για το σκοπό αυτό να φτιάξουμε ένα αγκίστρι με το φερμουάρ που έχουμε σε ένα από τα ρούχα μας. Η διαδικασία είναι απλή και μπορούμε να την ολοκληρώσουμε σε τρία απλά βήματα.

1. Σπάζουμε το πιαστράκι του φερμουάρ από την μια του πλευρά.

2. Λυγίζουμε το πιαστράκι σε γωνία 90 μοιρών. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας μια σκληρή επιφάνεια και ασκώντας παράλληλα λίγη δύναμη. Είναι λεπτό το μέταλλο και δεν θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

3. Ακονίζουμε το άκρο ώστε να δημιουργήσουμε ένα γάντζο. Αυτή γίνετε εύκολα αν τρίψουμε τη μεταλλική άκρη σε ένα βράχο.

Με λίγη προσπάθεια έχουμε ένα πρωτόγονο αγκίστρι που όμως μπορούμε με αυτόν να πιάσουμε ψάρια. Δεν έχουμε παρά να ψάξουμε για δόλωμα που μπορεί να είναι ένα σκουλήκι ή ένα έντομο. Για πετονιά αν δεν έχουμε αρτάνη για να χρησιμοποιήσουμε τα λεπτά εσωτερικά της νήματα μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια κλωστή που θα έχουμε ξηλώσει από τα ρούχα μας.