Πώς να ανάψουμε ένα άδειο αναπτήρα

Ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σχετικά με την χρήση ενός αναπτήρα είναι να τελειώσει το καύσιμο που περιέχει και να μην μπορούμε να τον ανάψουμε. Υπάρχει τρόπος ακόμα και ένας άδειος αναπτήρας να μας δώσει μερικά ακόμα ανάμματα ώστε να ξεκινήσουμε μια φωτιά σε μια δύσκολη κατάσταση που δεν έχουμε σπίρτα ή άλλο αναπτήρα.

Εάν έχουμε αναπτήρα τύπου Zippo δεν έχουμε από το να βγάλουμε τον αναπτήρα από τη θήκη και να αφαιρέσουμε λίγο από το βαμβάκι που περιέχει. Αυτό το μικρό κομμάτι βαμβάκι το τραβούμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει για να πάρει φωτιά ευκολότερα. Θα αποτελέσει ένα πρώτης γραμμής προσάναμμα για να ξεκινήσουμε την φωτιά μας. Στην συνέχεια σπινθηρίζουμε κολλώντας τον αναπτήρα πάνω στο βαμβάκι και είναι σίγουρο ότι σε λίγο θα ανάψει.

Στην περίπτωση που έχουμε αναπτήρα τύπου BIG θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για προσάναμμα είτε ένα κομμάτι βαμβάκι που θα βρούμε. Είτε θα κόψουμε μια λωρίδα ύφασμα και αφού την ξύσουμε με ένα μαχαίρι για να ξηλωθούν οι ίνες της, σπινθηρίζουμε πάλι με την τσακμακόπετρα του αναπτήρα για να ανάψει.

Αυτά είναι δυο απλά κόλπα για να χρησιμοποιήσουμε έναν αναπτήρα που έχει ξεμείνει από καύσιμο.