Πώς να ανάψουμε φωτιά με μπαταρία

Ένας απλός τρόπος να ανάψουμε φωτιά ακόμα και αν δεν έχουμε σπίρτα ή αναπτήρα είναι αυτός με την μέθοδο της μπαταρίας. Δεν έχει σημασία ο τύπος. Όλα τα είδη των μπαταριών λειτουργούν το ίδιο καλά. Είναι μια ιδιαίτερα απλή τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει σε μια κατάσταση ανάγκης για να ανάψουμε φωτιά.

Σε ένα υποθετικό σενάριο κατά το οποίο έχουμε βρεθεί στο δάσος και δεν έχουμε αναπτήρα ή σπίρτα και πρέπει να ανάψουμε φωτιά. Μπορούμε να λειτουργήσουμε δημιουργικά και να αξιοποιήσουμε καθημερινά προϊόντα που προορίζονται για διαφορετική χρήση.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η χρήση μπαταρίας (ανεξαρτήτου τύπου και μεγέθους) που χρησιμοποιούμε για παράδειγμα στον φακό μας ή σε οποιοδήποτε άλλη συσκευή. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Θα χρειαστούμε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αυτό μπορούμε να το βρούμε από ένα πακέτο τσιγάρα, από το περιτύλιγμα από το σάντουιτς που έχουμε στο σακίδιο μας ή ακόμη και από μερικές τσίχλες.

Κόβουμε λοιπόν μια λεπτή λωρίδα με μήκος κατάλληλο για να φτάνει στους δύο πόλους της μπαταρίας. Στην μέση φροντίζουμε αυτή η λωρίδα αλουμινόχαρτου να γίνεται πολύ λεπτή, περίπου δύο χιλιοστά. Όταν ακουμπήσουμε τις δύο άκρες του αλουμινόχαρτου στους πόλους της μπαταρίας αυτό θα αναφλεγεί στην μέση που είναι το λεπτότερο του σημείο. Αυτή η ανάφλεξη θα είναι στιγμιαία και θα πρέπει να έχουμε ένα έτοιμο προσάναμμα. Ένα τέτοιο προσάναμμα μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι, ένα κομμάτι χαρτί ή λίγα στεγνά βρύα που θα βρούμε στο δάσος. Πρέπει λοιπόν να κινηθούμε γρήγορα και να εκμεταλλευθούμε την σύντομη ανάφλεξη του αλουμινόχαρτου.

Καταλήγοντας, αφού πρώτα έχουμε μαζέψει τα ξύλα που θα χρειαστούμε, έχουμε ετοιμάσει και το προσάναμμα. Με την βοήθεια της μπαταρίας η φωτιά θα ανάψει τελικά ευκολότερα από ότι μπορούσαμε να φανταστούμε.