Πώς να πιάσουμε ψάρια με ένα μπουκάλι

Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης η εύρεση τροφής είναι μια σημαντική δεξιότητα που θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε. Η γνώση του πως να πιάσουμε ψάρια χωρίς εξοπλισμό ή εργαλεία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ορίστε λοιπόν ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να πιάσουμε ψάρια χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, μπορούμε να βρούμε πλαστικά μπουκάλια σχεδόν οπουδήποτε. Η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει ως αποτέλεσμα να έχει κατακλυστεί η φύση με πλαστικά κάθε είδους. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μπουκάλι που έχουμε στο σακίδιο μας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

– Κόβουμε το μπουκάλι με ένα μαχαίρι λίγο πιο πάνω από την μέση.

– Το κομμάτι στην κορυφή το γυρίζουμε και το εφαρμόζουμε αντίστροφα μέσα στο μπουκάλι.

– Στην συνέχεια κάνουμε ορισμένες μικρές τρύπες στην περίμετρο του μπουκαλιού καθώς και στον πάτο.

Τοποθετούμε μερικές πετρούλες για βάρος καθώς και δόλωμα που μπορεί να είναι μερικά σκουληκάκια που θα βρούμε εάν σκάψουμε στην κοίτη του ποταμιού ή της λίμνης. Η εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε έντομα, σπόρους ή λίγο ψωμί εάν έχουμε μαζί μας.

Ο τρόπος που λειτουργεί η παγίδα είναι να την τοποθετήσουμε σε σημείο που υπάρχει τρεχούμενο νερό ώστε να ωθήσει τα ψάρια να μπούνε μέσα στην παγίδα. Το κωνικό σχήμα που έχει το άνοιγμα διευκολύνει τα ψάρια να μπουν αλλά δεν τα επιτρέπει να βγουν. Μπορούμε να αφήσουμε την παγίδα για μερικές ώρες και είναι σίγουρο ότι κάποια θα πιαστούν.

Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια παγίδα πιάνει μικρά ψάρια αλλά σε μια κατάσταση επιβίωσης κάθε είδους τροφή είναι ευπρόσδεκτη.