Βασικά εργαλεία επιβίωσης που πρέπει να είναι αξιόπιστα

Όλοι έχουμε μπει στο πειρασμό κάποια στιγμή να αγοράσουμε ένα φτηνό εργαλείο επιβίωσης. Όμως αν σε μια κρίσιμη κατάσταση αυτό χαλάσει, ίσως να γίνει η αιτία για να θα τεθεί ακόμα και η ίδια μας η ζωή σε κίνδυνο. Όλα τα εργαλεία δεν έχουν την ίδια χρησιμότητα. Ας εξετάσουμε μαζί τα εργαλεία που πρέπει να είναι αξιόπιστα.

1. Πυξίδα. Μια καλή πυξίδα δείχνει πάντα βόρεια. Μια φτηνή πυξίδα θα δείχνει πάντα κάπου. Μια ελαττωματική πυξίδα μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και να μας οδηγήσει μακριά από την πορεία μας, με αποτέλεσμα να χαθούμε. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς νομίζουμε ότι αυτή λειτουργεί κανονικά ενώ μας δίνει λάθος ένδειξη.

2. Μαχαίρι. Καλό μαχαίρι δεν είναι απαραίτητα το ακριβό μαχαίρι. Είναι αυτό που θα μπορέσουν να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις σκληρές συνθήκες της πραγματικής επιβίωσης. Προτιμήστε αυτά που αποτελούνται από ατσάλι υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και είναι σχεδιασμένα για υψηλή απόδοση και χαμηλή συντήρηση. Επίσης για τις σκληρές εργασίες επιλέξτε ένα μαχαίρι Full Tang που είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι μετάλλου.

3. Σακίδιο πλάτης. Τα φτηνά σακίδια είναι φτιαγμένα από υλικά χαμηλής αντοχής για εξοικονόμηση κόστους. Το αποτέλεσμα είναι μετά από λίγο καιρό να έχουμε σχισμένους ιμάντες, σχισμένες ραφές και σπασμένα φερμουάρ. Επίσης ένα βασικό κομμάτι είναι και η αδιαβροχοποίηση, όπου πολλά σακίδια αναφέρονται ως αδιάβροχα όμως λίγα είναι αυτά που διατηρούν το περιεχόμενο τους στεγνό.

4. Φακός. Ένα ακόμα βασικό εργαλείο επιβίωσης στην φύση είναι και ο φακός. Δεν υπάρχει πιο τρομακτικό πράγμα να πρέπει να περπατήσεις νύχτα μέσα στο δάσος με μοναδικό φωτισμό το φως των αστεριών γιατί ο φθηνός φακός που αγόρασες έχει χαλάσει.

Με απλά λόγια, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για επώνυμες μάρκες, αυτό που έχει σημασία είναι να φροντίσετε ώστε ο εξοπλισμό σας να αποτελείται από ποιοτικά εργαλεία.