96 ώρες αγωνίας

H ταξιδιωτική συγγραφέας Claire Nelson, θα ξεκινήσει μόνη για πεζοπορία στο εθνικό πάρκο Joshua Tree στην Καλιφόρνια. Ένα στραβοπάτημα όμως είναι ικανό να οδηγήσει στην πτώση της σε ένα βάραθρο βάθους έξι μέτρων. Σοβαρά τραυματισμένη θα παγιδευτεί σε μια περιπέτεια επιβίωσης που θα διαρκέσει τέσσερα εικοσιτετράωρα.

Η συνειδητοποίηση ότι έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση θα έρθει όταν θα ανακαλύψει ότι έχει σπασμένη λεκάνη. Ένα γεγονός θα κάνει αδύνατη οποιαδήποτε μετακίνηση καθώς οι πόνοι είναι αφόρητοι. Η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι άμεσος. Με μεγάλη δυσκολία και υποφέροντας απίστευτα καταφέρνει να συρθεί δίπλα σε ένα βράχο όπου υπάρχει λίγη σκιά.

Με το κινητό της προσπαθεί να καλέσει βοήθεια, όμως στο σημείο οποίο βρίσκεται δεν υπάρχει σήμα και η επικοινωνία είναι αδύνατη. Το νερό που έχει μαζί της είναι ελάχιστο και τελειώνει γρήγορα. Οι πόνοι είναι ανυπόφοροι και ευτυχώς έχει μαζί της μερικά παυσίπονα που την ανακουφίζουν προσωρινά.

Την δεύτερη ημέρα τα σημάδια της αφυδάτωσης κάνουν κιόλας την εμφάνιση τους καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να πιει τα ίδια της τα ούρα. Είναι μια δύσκολη επιλογή που όμως της προσφέρει παράταση ζωής. Η ιδέα όμως ότι δεν θα τα καταφέρει και ότι το τέλος είναι κοντά, αρχίζει να την καταλαμβάνει.

Η μπαταρία του κινητού της εξαντλείται και έτσι αποφασίζει να καταγράψει με το κινητό της ένα τελευταίο μήνυμα για την οικογένειά της. Όσο περνά ο χρόνος πείθεται όλο και περισσότερο πως οι ελπίδες να διασωθεί είναι απειροελάχιστες.

Την ίδια ώρα η φίλη και συγκάτοικος της Natalie Saunders μη έχοντας επικοινωνία μαζί της για ημέρες και βλέποντας ότι η Claire δεν έχει αναρτήσει τίποτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και τρεις ημέρες αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό πρέπει να έχει συμβεί και αποφασίζει να ενημερώσει τις αρχές.

Την επομένη ημέρα ένα ελικόπτερο διάσωσης καταφέρνει να την εντοπίσει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η 35χρονη Νεοζηλανδή, μετά από αρκετούς μήνες θα αναρρώσει και να περπατήσει ξανά. Σε συνέντευξη που θα δώσει σε τηλεοπτικό κανάλι θα δηλώσει ότι «Η θέληση για ζωή ήταν πολύ ισχυρή μέσα της και ήταν ένα συναίσθημα που είχε υποτιμήσει μέχρι την ώρα που θα βίωνε αυτή την εμπειρία.»

null