Επτά πράγματα που οι διαρρήκτες δεν θέλουν να ξέρουμε

Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στο σπίτι μια ημέρα και να διαπιστώσουμε ότι το έχουν επισκεφθεί διαρρήκτες. Αν και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται να συμβεί σε εμάς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να το κάνουμε όσο γίνεται πιο δύσκολο για τους κλέφτες.

1. Θα πρέπει να ενισχύσουμε την κύρια είσοδο.

Στατιστικές έχουν αποδείξει ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των διαρρηκτών εισβάλλουν σε σπίτια από την κύρια είσοδο. Ένα συνηθισμένο κόλπο είναι οι διαρρήκτες να χτυπούν την πόρτα προσποιούμενοι ότι θέλουν να ρωτήσουν κάτι και αν δεν λάβουν καμία απάντηση, τότε να προσπαθήσουν να την ανοίξουν. Καλό είναι να ενισχύσουμε την εξώπορτα με κλειδαριές και μεντεσέδες βαρέως τύπου ή ακόμη καλύτερα να αντικαταστήσουμε την απλή ξύλινη πόρτα με μια θωρακισμένη.

2. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά κάτω από την γλάστρα.

Είναι μια παλιά συνήθεια οι άνθρωποι να αφήνουν το κλειδί της εξώπορτας κάτω από τη γλάστρα. Οι περισσότεροι διαρρήκτες έχουν πλήρη επίγνωση αυτής της πρακτικής και αφού χτυπήσουν την πόρτα για να επιβεβαιώσουν ότι κανείς δεν είναι σπίτι, είναι βέβαιο ότι θα ελέγξουν κάτω από τις γλάστρες αναζητώντας το κλειδί της πόρτας.

3. Ο κλέφτης θα έρθει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι διαρρήξεις συμβαίνουν μόνο τη νύχτα ή όταν λείπουμε για διακοπές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες διαρρήξεις συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά τη νύχτα. Οι κλέφτες συνήθως παρακολουθούν το σπίτι που έχουν θέσει ως στόχο για να δουν ποιες ώρες της ημέρας λείπουν οι ένοικοι του. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την κίνησή τους όταν επαληθεύσουν ότι όλοι έχουν φύγει, ανεξάρτητα από το αν είναι μέρα ή νύχτα.

4. Δεν αφήνουμε μια σκάλα σε εξωτερικό χώρο.

Εάν αφήσουμε κάποια σκάλα έξω, ένας διαρρήκτης είναι πιθανό να την χρησιμοποιήσει για να εισβάλλει από το παράθυρο του πρώτου ορόφου. Και εάν είναι έξυπνος μπορεί να φορέσει τη στολή ενός τεχνικού σε αυτήν την περίπτωση για να διασφαλίσει ότι δεν θα τον υποψιαστούν οι γείτονες.

5. Όσο θερμότερος είναι ο καιρός, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι πιθανότητες διάρρηξης.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι κλέφτες γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είναι πιθανό να περνούν περισσότερο χρόνο μακριά από το σπίτι όταν έχει ζέστη έξω. Οι διαρρήξεις μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά σημειώστε ότι η πιθανότητα είναι ευνοϊκότερες την καλοκαιρινή περίοδο.

6. Δεν αποθηκεύουμε τα πολύτιμα τιμαλφή μέσα στα ρούχα μας.

Άλλη μια πολύ συνηθισμένη πρακτική είναι να κρύβουμε τα κοσμήματα μας μαζί με τα ρούχα μας. Στην πραγματικότητα, όταν ένας διαρρήκτης μπαίνει σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να ανοίξει τα συρτάρια της συρταριέρας και να ψαχουλέψει τα ρούχα αναζητώντας κάτι πολύτιμο. Επίσης, η ντουλάπα και τα κουτιά παπουτσιών είναι ορισμένοι ακόμα προφανής στόχοι.

7. Τοποθετούμε κάμερες ασφαλείας περιμετρικά του σπιτιού μας.

Ακόμη και οι πιο έμπειροι διαρρήκτες θα τρομοκρατηθούν από το θέαμα των καμερών ασφαλείας και θα έχουν δεύτερες σκέψεις για να προχωρήσουν. Ιδανικά όταν οι κάμερες ασφαλείας είναι πραγματικές, αλλά ακόμη και οι ψεύτικες κάμερες με ρεαλιστική εμφάνιση μπορεί να λειτουργήσουν επίσης αποτρεπτικά.