Mini φίλτρο νερού

Η αναζήτηση για νερό στην ελληνική ύπαιθρο δεν είναι μια τόσο δύσκολη υπόθεση όπως σε άλλες άνυδρες περιοχές του πλανήτη, σαν τις ερήμους και τις στέπες. Το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσο το νερό που θα βρούμε σε πηγές, ρυάκια ή ποτάμια είναι πόσιμο και δεν έχει μολυνθεί με βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Όλοι μας σε περιηγήσεις ή περιπάτους μας στην φύση έχουμε συνάντηση κάποιο ρυάκι ή ποτάμι. Το εμπιστευόμαστε όμως για να σβήσουμε την δίψα μας; Οι περισσότεροι συνήθως κουβαλάμε κάποιο δοχείο με νερό, τι γίνετε όμως αν το νερό που έχουμε μαζί μας τελικός εξαντληθεί. θα ακολουθήσουμε αυτό που έχουμε ακούσει ότι «πίνουμε μόνο τρεχούμενο που είναι συνήθως καθαρό». Τι γίνετε όμως αν στο ρυάκι με το «γάργαρο» νερό λίγο πριν από το σημείο που βρισκόμαστε έχει πεθάνει κάποιο ζώο και έχει μολύνει το νερό

Καλό είναι λοιπόν να έχουμε μαζί με το υδροδοχείο μας και ένα mini φίλτρο νερού. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι μικρό και ελαφρύ δεν πιάνει μεγάλο χώρο στο σακίδιο μας και μπορούμε να πιούμε νερό ακόμα και απευθείας από το ρυάκι ή το ποτάμι. Δεν είναι τυχαίο που τέτοιου είδους φίλτρα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό σχεδόν όλων των ομάδων διάσωσης καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πως λειτουργεί ένα mini φίλτρο; Πρακτικά είναι ένας πλαστικός σωλήνας που στο εσωτερικό του περιέχει μία σειρά από φίλτρα ικανά να αφαιρέσουν το 99.9999% όλων των βακτηρίων και παρασίτων που μπορούν να αναπτυχθούν στο νερό.

Παρόμοια φίλτρα έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε σεισμούς και πλημμύρες καθώς και σε άλλες μεγάλες καταστροφές.