Πως να φτιάξουμε αδιάβροχο προσάναμμα

Αν βρεθούμε στην εξοχή και πρέπει να διανυκτερεύσουμε κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας, μετά την κατασκευή του καταφυγίου, το άναμμα μια φωτιάς είναι η ιδανική λύση για να στεγνώσουμε τα ρούχα μας και να ζεσταθούμε. Όμως, θα διαπιστώσουμε ότι η αναζήτηση στεγνών ξύλων για προσάναμμα είναι περισσότερο δύσκολη από ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Σε μια τέτοια περίπτωση το να έχουμε μαζί μας στεγνά προσανάμματα είναι ότι πιο συνετό μπορούμε να κάνουμε. Η κατασκευή τους είναι εύκολη και μάλιστα με υλικά που πιθανώς έχουμε όλοι στο σπίτι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

– Βαμβάκι
– Οδοντογλυφίδες
– Καλαμάκια του καφέ (τα μεγαλύτερα που μπορούμε να βρούμε)
– Αναπτήρας
– Πένσα
– Μαχαίρι ή ψαλίδι

Μόλις συγκεντρώσετε τα παραπάνω υλικά, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Βήμα 1: Παίρνουμε το καλαμάκι και το κόβουμε με το μαχαίρι ή το ψαλίδι στο επιθυμητό μήκος. Ένα ιδανικό μήκος είναι τα 8 με 9 εκατοστά. Μπορείτε όμως να προσαρμόσετε το μήκος όπως βολεύει εσάς.

null

Βήμα 2: Παίρνουμε την πένσα και πιέζουμε την άκρη από το καλαμάκι. Μετά με τον αναπτήρα καίμε την άκρη μέχρι αυτή να λιώσει σφραγίζοντας το καλαμάκι.

Βήμα 3: Παίρνουμε μια ποσότητα βαμβακιού και από την ανοιχτή άκρη γεμίζουμε το καλαμάκι με όσο το δυνατόν περισσότερο βαμβάκι μπορούμε.

null

Βήμα 4: Μόλις γεμίσουμε το καλαμάκι επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την πένσα και τον αναπτήρα και σφραγίζουμε και την άλλη άκρη από το καλαμάκι.

Μπορούμε τώρα εύκολα να αποθηκεύσουμε τα σφραγισμένα καλαμάκι στο αυτοκίνητό, στο σακίδιο ή ακόμα και το κιτ επιβίωσης. Το θέμα είναι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τουλάχιστον δύο ή τρία μαζί μας όταν θα βγούμε για βόλτα στο δάσος.

Τώρα, αν θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσου δεν έχουμε από το να χαράξουμε με το μαχαίρι μας ένα καλαμάκι κατά μήκος και αφού βγάλουμε έξω λίγο βαμβάκι να το ανάψουμε.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προτιμά να χρησιμοποιήσει μια μικρή ποσότητα βαμβακιού και να ανάψει φωτιά. Όμως, όποιος το δοκιμάσει θα διαπιστώσει ότι μια μικρή ποσότητα από βαμβάκι καίγεται πολύ γρήγορα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάτι που δεν επαρκεί για να ανάψουν τα ξύλα.

Με τα καλαμάκι με το βαμβάκι, επειδή καίγεται μαζί και το πλαστικό από το καλαμάκι αυξάνουμε την διάρκεια και μπορεί να μας δώσει φωτιά για 1 έως 2 λεπτά που είναι αρκετή για το άναμμα των ξύλων. Ορισμένοι αλείφουν το βαμβάκι με βαζελίνη βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το προσάναμμα τους.