Πώς να φτιάξουμε ένα βραχιόλι επιβίωσης

Η αρτάνη είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σε μια κατάσταση επιβίωσης. Από την αντικατάσταση ενός κομμένου κορδονιού παπουτσιών μέχρι την κατασκευή πετονιάς, έχει μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων που είναι σημαντικές τόσο σε καθημερινές καταστάσεις όσο και σε σενάρια επιβίωσης στην άγρια φύση. Ένα βραχιόλι με το πολύτιμο κορδόνι είναι σίγουρο ότι θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Η διαδικασία κατασκευής του είναι ιδιαίτερα εύκολη αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένα απλά βήματα.

ΒΗΜΑ 1: Τα υλικά που θα χρειαστούμε.

– Αρτάνη περίπου δύο με τρία μέτρα.
– Ψαλίδι
– Αναπτήρας
– Χάρακας
– Ένα πλαστικό κούμπωμα γρήγορης απελευθέρωσης

ΒΗΜΑ 2: Μέτρηση του καρπού μας.

Τυλίγουμε ένα κορδόνι γύρω από τον καρπό μας φροντίζοντας να είναι άνετο. Σημειώνουμε εκεί που ενώνεται και το απλώνουμε δίπλα στο χάρακα ώστε να βρούμε το μήκος. Για να υπολογίσουμε πόση αρτάνη θα χρειαστούμε, εάν χρησιμοποιούμε ένα χρώμα για το βραχιόλι μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος που μετρήσαμε επί 12. Εάν χρησιμοποιούμε δύο χρώματα, πολλαπλασιάζουμε αυτόν τον αριθμό με το 6 για το κάθε κορδόνι. Τα δύο χρώματα μπορούμε να τα ενώσουμε λιώνοντας της άκρες με τον αναπτήρα και πιέζοντας με δύναμη.

ΒΗΜΑ 3: Ενώνουμε την αρτάνη με την πόρπη.

Βρίσκουμε τη μέση της αρτάνη και την περνάμε από την υποδοχή της πόρπης δημιουργώντας μια θηλιά και περνάμε τις ελεύθερες άκρες από μέσα. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο μέρος της πόρπης φροντίζοντας να διατηρήσουμε μεταξύ τους το μήκος που μετρήσαμε πριν.

null

ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνουμε την πρώτη μας πλεξούδα.

Σταυρώνουμε το αριστερό κορδόνι στη μέση, αφήνοντας μια θηλιά στην αριστερή πλευρά. Μετά περνούμε το δεξιό κορδόνι πάνω από το αριστερό και ύστερα το γυρνάμε από μπροστά και μέσα από τον αριστερό βρόχο. Σφίγγουμε σφιχτά ακριβώς κάτω από την πόρπη. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να βεβαιωθούμε ότι το βραχιόλι μας δεν έχει μακρύνει ή κοντύνει όσο δέναμε τον πρώτο μας κόμπο.

null

ΒΗΜΑ 5: Ολοκληρώνουμε την δεύτερη μας πλεξούδα.

Αφού ελέγξουμε ότι το βραχιόλι μας έχει το σωστό μήκος, επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία ξεκινώντας αυτήν τη φορά ανάποδα. Περνούμε το δεξιό κορδόνι το σταυρώνουμε στην μέση και στην συνέχεια το αριστερό κορδόνι το περνάμε από τον δεξιό βρόχο και σφίγγουμε δυνατά.

null

ΒΗΜΑ 6: Ολοκληρώνουμε το βραχιόλι.

Επαναλαμβάνουμε το πλέξιμο εναλλάσσοντας τις πλευρές, μέχρι να φτάσουμε στην άλλη πόρπη. Θα καταλάβουμε αν ξεχάσαμε να κάνουμε την εναλλαγή επειδή η πλεξούδα θα αρχίσει να περιστρέφεται. Απλώς λύνουμε τον τελευταίο κόμπο και συνεχίζουμε. Τελειώνουμε το βραχιόλι μας κόβοντας τα κορδόνια που περισσεύουν και καίμε τις άκρες με τον αναπτήρα.