Πώς να φτιάξουμε μια λάμπα λαδιού

Κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου γεγονότος που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας, η αναζήτηση κάθε διαθέσιμης πηγής φωτός ίσως αποδειχθεί πολύτιμη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αφού εύκολα και γρήγορα μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε μια λάμπα λαδιού.

Για το σκοπό αυτό μπορούμε να αξιοποιήσουμε ένα άδειο κονσερβοκούτι ή ακόμα ένα γυάλινο ποτήρι λαμβάνοντας υπόψη ότι τι γυαλί αν υπερθερμάνει μπορεί να σπάσει. Για φιτίλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κορδόνι παπουτσιών και ως καύσιμο ελαιόλαδο ή και οποιοδήποτε σπορέλαιο.

Για να επιπλεύσει το φιτίλι μπορεί να μας βοηθήσει ο φελλός από ένα μπουκάλι στον οποίο θα κάνουμε μια τρύπα για να περάσει το κορδόνι. Εναλλακτικά, αν το δοχείο που θα χρησιμοποιήσουμε διαθέτει καπάκι μπορούμε να το τρυπήσουμε στο κέντρο και θα κάνει μια χαρά την δουλειά του.

Η φωτιά από μια αυτοσχέδια λάμπα λαδιού δώσει περισσότερο φως από ένα κερί και το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορούμε να την φτιάξουμε σε λιγότερο από 5 λεπτά με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.