Πώς να χρησιμοποιήσουμε ένα χαλασμένο κινητό για να επιβιώσουμε

Εάν χαθούμε ή βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια άγνωστη περιοχή της υπαίθρου, το πιο λογικό πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας είτε για να καλέσουμε βοήθεια, είτε για να προσανατολιστούμε με τους χάρτες που διαθέτει η συσκευή. Τι κάνουμε όμως εάν το Smartphone μας έχει πέσει και έχει καταστραφεί. Υπάρχει τρόπος να το αξιοποιήσουμε και να σώσουμε την ζωή μας;

1. Μπαταρία

Η μπαταρία ενός Smartphone είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα. Η διαδικασία είναι απλή θα χρειαστούμε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο που έχουμε φροντίσει να είναι πολύ λεπτό στην μέση (περίπου δύο χιλιοστά), και αφού αφαιρέσουμε από το κατεστραμμένο κινητό μας την μπαταρία. Ενώνουμε τις δύο άκρες του αλουμινόχαρτου με τους πόλους της μπαταρίας. Τότε αυτό στο λεπτό σημείο πρόκειται να αναφλεγεί για να ανάψουμε το προσάναμμα που θα μας δώσει στην συνέχεια την φωτιά για να ζεσταθούμε.

2. Οθόνη

Εάν η οθόνη του smartphone είναι άθικτη, τότε είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιήσουμε ως ανακλαστικό στοιχείο για την αποστολή σημάτων κινδύνου . Μια ηλιαχτίδα από την οθόνη μπορεί να είναι ορατή πολλά χιλιόμετρα μακριά. Εάν η οθόνη είναι σπασμένη, ας μην βιαστούμε να την πετάξουμε. Τα καλύτερα εργαστήρια στον κόσμο ανέπτυξαν αυτό το εξαιρετικά σκληρό γυαλί, που θραύσματα του μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για λεπτά κοψίματα υποκαθιστώντας ένα ξυραφάκι για παράδειγμα.

3. Μητρική πλακέτα

Η μητρική πλακέτα της συσκευής αποτελείται από ένα αρκετά σκληρό και αιχμηρό υλικό, το οποίο ανάλογα με την ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξύστρα ή ακόμα και μαχαίρι. Εάν σπάσουμε την πλακέτα σε πολλά κομμάτια κατάλληλου σχήματος, θα έχουμε αρκετά αιχμηρές άκρες κατάλληλες για μικρά βέλη.

4. Ηχείο

Όλοι γνωρίζουν ότι μπορούμε να βρούμε έναν μικρό μαγνήτη στο ηχείο σχεδόν κάθε Smartphone. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια πυξίδα. Για να το πετύχουμε αυτό, απλά βάζουμε ένα μαγνητισμένο κομμάτι σύρμα σε οποιοδήποτε φύλλο και το τοποθετούμε στην επιφάνεια του νερού. Ως αποτέλεσμα του μαγνητικού πεδίου της Γης, το φύλλο θα περιστραφεί και το ένα άκρο του σύρματος θα μας δείξει τον βορρά.

5. Ακουστικά

Περισσότεροι από τους μισούς κατόχους κινητών gadget δεν αποχωρίζονται ποτέ τα ακουστικά , γι ‘αυτό αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε αυτό το αξεσουάρ στο άρθρο. Φυσικά, δεν χρειάζονται πλέον τα ακουστικά ως πηγή υπέροχης μουσικής, αλλά ως ένα δυνατό και λεπτό κορδόνι. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο, για παράδειγμα, ως πετονιά για καλάμι ψαρέματος ή ως τουρνικέ για να σταματήσουμε την αιμορραγία σε περίπτωση τραυματισμού. Επομένως, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην πετάξουμε τα αγαπημένα μας ακουστικά, ακόμα κι όταν δεν έχουμε καθόλου χρόνο για μουσική.