Πως θα μετατρέψουμε το θαλασσινό νερό σε πόσιμο

Εάν ξεμείνουμε από πόσιμο νερό η μετατροπή του θαλασσινού νερού αποτελεί μια πολύτιμη λύση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η απευθείας κατανάλωση θαλασσινού νερού είναι τοξική για τον ανθρώπινο οργανισμό. Άσε που το να πίνεις αλμυρό νερό σε κάνει να δίψας όλο και περισσότερο. Η τεχνική που θα μάθουμε δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και μπορούν όλοι να την εφαρμόσουν.

θα χρειαστεί να ανάψουμε μια φωτιά και να έχουμε μαζί μας ένα μαγειρικό σκεύος τύπου κατσαρόλας, μικρής ή μεγάλης δεν έχει σημασία. Επίσης, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να υπάρχει και ένα μεταλλικό κύπελλο σε μέγεθος που να μπορεί να χωρέσει στο εσωτερικό της κατσαρόλας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε τέσσερα απλά βήματα:

1. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά φροντίζοντας να έχουμε τοποθετήσει στο εσωτερικό της το μεταλλικό κύπελλο.

2. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με θαλασσινό νερό προσέχοντας η στάθμη του νερού να μην ξεπερνά το κύπελλο μας.

3. Βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας σε ανάποδη θέση, έτσι ώστε η κεντρική λαβή να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το κύπελλο.

4. Όταν θα βράσει το νερό ο ατμός απαλλαγμένος από το αλάτι της θάλασσας θα μετατραπεί σε σταγονίδια γλυκού νερού που θα καταλήξουν μέσα στο κύπελλο.

Τέλος, όταν τελειώσει η διαδικασία αφαιρούμε προσεκτικά το κύπελλο ώστε να μην αναμιχθεί το γύρω αλμυρό νερό με το αφαλατωμένο νερό που έχουμε δημιουργήσει.

null