Πτυσσόμενο φτυάρι

Οι δραστηριότητες στην φύση περιλαμβάνουν μια σειρά από εργασίες, όπως είναι το σκάψιμο και το κόψιμο των ξύλων. Υπάρχουν εργαλεία όπως το στρατιωτικού τύπου πτυσσόμενο φτυάρι που προσφέρει και άλλες δυνατότητες και μπορεί να φανεί χρήσιμο τόσο σαν πριόνι όσο και σαν τσεκούρι.

Για κάποιον που δεν έχει εμπειρία από διαβίωση στην φύση το να κουβαλά μαζί του κάποιο σκαπτικό εργαλείο ίσως και να το θεωρεί περιττό βάρος καθώς δεν μπορεί να φανταστεί την χρησιμότητα του. Για τις περισσότερες όμως εργασίες που καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε στην εξοχή θα χρειαστούμε ένα εργαλείο σαν το φτυάρι.

Αν πρέπει να ετοιμάσουμε την εστία μας, το μέρος δηλαδή που θα ανάψουμε φωτιά και θα μαγειρέψουμε θα πρέπει να διαμορφώσουμε το κατάλληλο μέρος ίσως και να σκάψουμε. Ακόμα, για να στήσουμε την σκηνή η το καταφύγιο μας και πάλι θα πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος με ένα εργαλείο όπως το φτυάρι.

Ο στρατός με την μακροχρόνια εμπειρία σε εκστρατείες έχει διαμορφώσει το κλασικό πτυοσκάπανο που δίδεται σε κάθε στρατιώτη. Αυτό θα πρέπει να είναι μικρό σε μέγεθος ελαφρύ και εύκολο στην μεταφορά. Ο κλασικό τύπος πτυοσκάπανου περιλαμβάνει αναδιπλούμενη λαβή και λεπίδα φτυαριού που διπλώνει και μετατρέπεται σε τσάπα. Επίσης, η μια πλευρά είναι πριονωτή για να μπορούμε να κόψουμε και ξύλα.

Σε ορισμένου τύπους η μια πλευρά είναι πριονωτή άνω η άλλη είναι ακονισμένη και χρησιμοποιείτε σαν τσεκούρι. Υπάρχουν βέβαια και πιο εξελιγμένα μοντέλα που είναι από ατσάλι για μεγαλύτερη αντοχή και περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερα εργαλεία.