Σπιρουλίνα: Μια σούπερ τροφή

Η σπιρουλίνα είναι ένα τρόφιμο υψηλής βιολογικής αξίας με θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες. Διαθέτει ένα εύρη φάσμα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών με ευεργετικές δράσεις για την ανθρώπινη υγεία. Ακόμα μπορεί να δράσει αποτελεσματικά για μια σειρά από ασθένειες και διαταραχές υγείας.

Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φύκι που διαβιώνει και αναπτύσσεται σε ύδατα πλούσια σε ανθρακικά και όξινα ανθρακικά άλατα. Έχει πράσινο χρώμα και η επιστημονική ονομασία του είναι Arthrospira Platensis. Παράγει θρεπτικές ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας.

Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως μέταλλα, ιχνοστοιχεία, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, Κ και Β. Περίπου το 60% της αποξηραμένης σπιρουλίνας είναι πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Λειτουργεί ως ένα φυσικό καθαριστικό που μειώνει τα επίπεδα όλων των τοξινών που υπάρχουν στον οργανισμό.

Η σπιρουλίνα προσφέρει 26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, καθιστώντας την ως ένα απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά και άτομα στο στάδιο της γήρανσης.

Είναι διαθέσιμη κυρίως σε ξηρά μορφή ως σκόνη ή ως συμπλήρωμα σε δισκία και κάψουλες.