Συμβουλές διαβίωσης στο αυτοκίνητο

Υπάρχουν περιστάσεις που μπορούν να μας υποχρεώσουν να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο ως μέσο διαμονής αφού έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας. Αυτές μπορεί να είναι μια μεγάλη φυσική καταστροφή, ένας πόλεμος ή μια βίαιη κοινωνική εξέγερση. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, το να γνωρίζουμε πώς να επιβιώσουμε στο αυτοκίνητο μας για προσωρινή ή παρατεταμένη χρονική περίοδο είναι μια χρήσιμη δεξιότητα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Καθαρίζουμε τακτικά

Πρέπει το εσωτερικό του οχήματος να παραμένει καθαρό. Στα πατάκια μαζεύεται συχνά σκόνη και λάσπες και οφείλουμε να τα τινάζουμε σε τακτά διαστήματα. Επιπλέον, επενδύουμε σε απολυμαντικά για να καθαρίζουμε τις επιφάνειες του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Φροντίζουμε για ένα άνετο ύπνο

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα οχήματα δεν είναι πολύ άνετα για ύπνο, αλλά μπορούμε εύκολα να τακτοποιήσουμε το δικό μας έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Ένας καλός υπνόσακος σε συνδυασμό με το κατάλληλο υπόστρωμα θα βοηθήσουν αρκετά. Επιπρόσθετα, ορισμένες επιπλέον κουβέντες μπορούν να μας κρατήσουν ζεστούς.

Αερίζουμε το χώρο συχνά

Τα βακτήρια και οι οσμές μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν στο μικρό χώρο ενός αυτοκινήτου. Για αυτό είναι σημαντικό να ανοίγουμε τα παράθυρα για δέκα με δεκαπέντε λεπτά σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αερίζεται σωστά ο χώρος.

Οργανώνουμε τα πράγματα μας

Δεν έχει σημασία το μέγεθος του οχήματος, ο χώρος είναι πάντα περιορισμένος. Η οργάνωση είναι απαραίτητη για τη ζωή σε ένα αυτοκίνητο. Έτσι θα μπορέσουμε να ταξινομήσουμε όλες τις προμήθειες μας, τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα ηλεκτρονικά είδη, τα είδη ύπνου, τα ρούχα και ούτω καθεξής.

Εξασφαλίζουμε επιπλέον πηγές ενέργειας

Θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας. Εκτός από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου που μπορεί να μας δώσει ενέργεια, καλό είναι να διαθέτουμε ένα ηλιακό πάνελ μαζί με ένα Power Bank. Η μπαταρία του οχήματος δεν αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και δεν χρειάζεται να δοκιμάζουμε τις αντοχές της.

Προσέχουμε που θα σταθμεύσουμε

Επιλέγουμε το μέρος να μας παρέχει άνετες συνθήκες αλλά και ασφάλεια. Ένα σημείο που δεν θα είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο που ανεβάζει την θερμοκρασία κατακόρυφα αλλά ούτε και σκοτεινό και απομονωμένο ώστε να κινδυνεύουμε από κακοποιά στοιχεία. Αν μάλιστα πρόκειται για σημείο μέσα στη πόλη προσέχουμε να μην είναι σε χώρο που απαγορεύεται η στάθμευση.