Συσκευή Αναρρόφησης Δηλητηρίου

Το τσίμπημα του εντόμου είναι μια δυσάρεστη εμπειρία και είναι χρήσιμο να διαθέτουμε μια συσκευή που με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο θα μας ανακουφίσει και θα αφαιρέσει το δηλητήριο. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει γρήγορα πριν το δηλητήριο απορροφηθεί από το δέρμα και προκληθεί αλλεργική αντίδραση.

Μια σύσκεψη αναρρόφησης είναι χρήσιμο να την έχουμε στις διακοπές, στην παραλία, στο Camping και είναι το ίδιο αποτελεσματική και στα παιδιά και στους ενήλικες. Είναι κατάλληλη για κάθε τσίμπημα εντόμου καθώς και για δάγκωμα φιδιού. Την χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο τρόπος χρήσης είναι απλός:

Βήμα 1. Όλες σχεδόν οι συσκευές διαθέτουν βεντούζες σε διάφορα μεγέθη. Πρώτη μας κίνηση είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη βεντούζα ανάλογα με το είδος και τη θέση του τσιμπήματος.

Βήμα 2. Τοποθετούμε την σύσκεψη με την ανάλογη βεντούζα, πάνω στο σημείο του τσιμπήματος. Προσέχουμε να εφαρμόζει η βεντούζα όσο γίνετε καλύτερα με το δέρμα.

Βήμα 3. Ανάλογα με τον τύπο της σύσκεψης πιέζουμε ή τραβάμε το έμβολο μέχρι να δημιουργηθεί μια ισχυρή αναρρόφηση και αφήνουμε αυτή να λειτουργήσει για ένα με δυο λεπτά. Σε λίγο θα νιώσουμε σταδιακά μια ανακούφιση από τον πόνο του τσιμπήματος. Εάν είναι απαραίτητο επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να εξαλειφθεί ο πόνος.

Βήμα 4. Αφού αφαιρέσουμε την βεντούζα πλένουμε την πληγή με άφθονο νερό. Επίσης, πλένουμε την βεντούζα για να μην μείνουν ίχνη του δηλητηρίου.

Καλό είναι να δοκιμάσουμε την αντλία αναρρόφησης πριν την χρειαστούμε σε ένα έκτακτο περιστατικό και να μην ξεχνάμε ότι είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών και σε περίπτωση σοβαρού τσιμπήματος ή δαγκώματος πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ιατρό.