Το βραχιόλι επιβίωσης

Η αρτάνη (Paracord) λόγω της δομής της με τα επτά εσωτερικά νήματα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο σε ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να την έχουμε πάντα μαζί μας η πιο εφικτή λύση είναι αυτή με το βραχιόλι επιβίωσης που είναι βολικό και δεν μας εμποδίζει στις υπόλοιπες δραστηριότητες μας.

Για να κατασκευαστεί ένα βραχιόλι επιβίωσης απαιτούνται 2,5 με 6 μέτρα Paracord. Είναι ένα μέγεθος αρκετά καλό για μια μεγάλη γκάμα από χρήσεις. Σε μια κατάσταση επιβίωσης μπορούμε να λύσουμε το βραχιόλι και να αξιοποιήσουμε την αρτάνη ανάλογα με την περίπτωση.

Αρχικά, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως σκοινί για δέσιμο ή κουβάλημα αφού έχει ιδιαίτερη μεγάλη αντοχή. Επίσης, σε μια κατάσταση επιβίωσης το καταφύγιο αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Με την αρτάνη μπορούμε να στήσουμε γρήγορα ένα κατάλυμα για να προφυλαχθούμε.

Ενώ πολύ χρήσιμα είναι και τα εσωτερικά νήματα που προσφέρουν πολλές επιλογές. Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε δίχτυ, πετονιά για ψάρεμα, να επισκευάσουμε τα ρούχα ή τα παπούτσια μας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατασκευαστές ενσωματώνουν στο βραχιόλι και άλλα αντικείμενα όπως σφυρίχτρα, πυξίδα, σπινθηριστή, αγκίστρια δημιουργώντας έτσι ένα μικρό κιτ επιβίωσης που μαζί με ένα καλό μαχαίρι μπορούν να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε σε μια δύσκολη περίσταση.