Τροφές πλούσιες σε ενέργεια

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την μυϊκή μας μάζα; Φυσικά και υπάρχουν και εκτός από ενέργεια μπορούν να ενδυναμώσουν την υγεία μας. Είναι οι τροφές αυτές που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ευκολότερα μια ασθένεια και να σταθούν πολύτιμος σύμμαχος του οργανισμού μας.

1. Βοδινό κρέας. Το βοδινό κρέας εκτός από μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου έχει συστατικά που βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου μειώνοντας παράλληλα το αίσθημα της κόπωσης. Νεότερες μελέτες έχουν ανάδειξη ένα σημαντικό συστατικό που βρίσκετε στο βοδινό κρέας και είναι το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA). Το CLA έχει αντι-παχυντικές ιδιότητες και ευνοεί την αύξηση της μυϊκής μάζας στους ανθρώπους.

2. Καρύδια. Τα καρύδια εκτός από ένα εξαιρετικό σνακ είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά.

3. Σολομός. Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που βοηθούν στην σωστή οικοδόμηση και την αναδόμηση των μυών. Διαθέτη σε μεγάλη περιεκτικότητα την βιταμίνη D, ένα πολύτιμο συστατικό που υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.

4. Ντομάτα. Η ντομάτα είναι πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο δρα ως αντιοξειδωτικό στο σώμα σας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να οδηγήσουν στη γήρανση, σε ασθένεια και καταστροφή των κυττάρων. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους άνδρες καθιστώντας την μια πολύτιμη τροφή για κάθε άνδρα.

5. Ρίζα Maca. Ένα τρόφιμο άγνωστο στο ευρύ κοινό. Η ρίζα Maca έχει χώρα προέλευσης το Περού. Το κατανάλωναν πριν χιλιάδες χρόνια οι πολεμιστές Ίνκας πριν από την μάχη για να τους δώσει δύναμη και ενέργεια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρίζα Maca λειτουργεί και ως ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός ενισχυτής της ανδρικής γονιμότητας.